Home » Acquisitie

Koude acquisitie.

Om als bedrijf te kunnen bestaan, is het naast het hebben van vaste en terugkomende klanten ook belangrijk om op structurele basis nieuwe klanten te werven. Dit kun je op verschillende manieren doen.

 

Advertenties en netwerken

Je zou bijvoorbeeld door middel van advertenties nieuwe klanten kunnen binnenhalen of je kunt dit bereiken met behulp van netwerken op beurzen en evenementen.

 

Telefonische acquisitie
Een andere mogelijkheid is dat je structureel de markt, waarin jij je als organisatie bevindt, telefonisch gaat benaderen. In dit laatste geval heb ik het dan over “telefonische acquisitie”. Door binnen jouw bedrijf een team aan te stellen dat contact opneemt met prospects creëer je een grotere en directere marktbenadering.

Een nadeel van het investeren van tijd in telefonische acquisitie is dat de medewerkers die hier het meest geschikt voor zijn vaak accountmanagers zijn. De kracht van een accountmanager is dat deze ervoor zorgt dat bestaande klanten terugkomen door het onderhouden van deze warme contacten. Het inzetten van accountmanagers is om deze reden wellicht wat zonde. Anderzijds kun je er ook voor kiezen om te investeren in een team wat zich volledig focust op het verrichten van telefonische acquisitie (acquisiteurs), zodat je niet inlevert op de resultaten die je bestaande accountmanagers behalen met betrekking tot de warme contacten.

 

Hoe doe je dit dan?

Ga op zoek naar nieuw personeel, waarmee je je huidige personeelsbestand kunt uitbreiden. Ga op zoek naar commerciële tijgers en leidt deze op tot krachtige acquisiteurs. Er bestaan gespecialiseerde trainingsbureaus die je kunt inhuren om je hierbij te helpen. Een andere mogelijkheid is dat je de gehele leadgeneratie uitbesteedt aan een externe partij, oftewel aan een leadgeneratie-bureau. Belangrijk in dit laatste geval is dat de door jou gekozen externe partij kennis heeft van de markt waarin je opereert. Tot slot geldt: acquisitie is maatwerk. Acquisitie op het gebied van energie of telefonie, vergt een andere aanpak dan acquisitie in de grote wereld van ICT.

 

Herkenbaar?

Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op en stuur mij eens een mailtje. Vertel in je mail kort iets over jouw organisatie, de markt die jij benadert, de pijnpunten die jij tegen komt en wat je zou willen veranderen. 

Op welke wijze voeren jullie nu koude acquisitie activiteiten uit?