Home » Mijn Blog » Hoe voer je een natuurlijk telefoon gesprek?

Hoe voer je een natuurlijk telefoon gesprek?

Gepubliceerd op 20 februari 2017 om 12:29

Wat ik enorm vaak mee maak zijn mensen die, zodra ze een telefonisch acquisitie gesprek aan gaan, een radio-stem opzetten. Deze stem herken je aan de overdreven intonatie, veel opvul woorden als wellicht, misschien, een beetje, etc. Dit is erg jammer omdat zo'n stem veel argwaan oproept bij jouw prospect met als gevolg al veel weerstand in het begin van het gesprek. Om deze reden ga ik je 3 tips geven die mij en mijn collega's ook enorm hebben geholpen.

  1. Bedenk een gesprekslijn en volg deze ook gedurende het gesprek.

Het belangrijkste is dat je een gesprekslijn bedenkt voordat je in gesprek gaat. D.w.z. dat je voor jezelf bepaalde punten helder moet hebben waar je over gesproken moet hebben voordat je h et gesprek beëindigd. Omdat ieder gesprek anders verloopt is dit belangrijk om zo je doel te kunnen behalen. Richt je nooit op de afspraak maar zorg ervoor dat je een goed gesprek voert. Vaak is namelijk een kroon op een goedgesprek “de afspraak”, doe je dit wel dan zou je te vroeg kunnen closen in een gesprek terwijl dit nog niet opportuun is. Maak voor deze gesprekslijn bijvoorbeeld een Belscript.

 

  1. Hee Ik ken u (niet)!

 Iedereen is het eens met het feit “Het is gemakkelijker met een vriend te bellen dan met een koude prospect” Waarom zou je de koude prospect dan niet als vriend zien. Op deze manier lijkt de prospect onbewust warmer waardoor je veel opener en gemakkelijker het gesprek voert. Je zou het gesprek bijvoorbeeld ook kunnen beginnen met: “Ik sprak net tijdens de lunch met een collega over ….., hij vertelde mij dat ik eens contact met jou zou moeten opnemen om hierover verder te spreken”. Op deze manier zal je merken dat het gesprek heel anders verloopt, met name als je spreekt over de toon die je hanteert.

 

  1. Tenslotte draait alles op herhaling.

In de sales is telefonische acquisitie het meest uitdagend. In zeer korte tijd moet je een connectie met iemand hebben gemaakt, zijn interesse hebben gewekt, jouw propositie voorleggen, weten of deze organisatie in jouw doelgroep past en of het moment van contact opportuun is. Hier blijft het dan ook niet bij, gedurende het gesprek moet je ook nog met de (on)bekende bezwaren omgaan, tegen een afwijzing kunnen en op dezelfde voet weer doorgaan. De enige manier om dit allemaal goed te kunnen is herhaling, herhaling en nogmaals herhaling.

 

De beste manier om dit te doen is voor iedereen anders. Hoe ik dit aanpak is d.m.v. het opnemen van de gesprekken die ik voer, het naluisteren hiervan en het noteren van verbeterpunten die ik na afloop S.M.A.R.T. maak zodat ik deze actief kan verbeteren. Wat ook helpt is dat je samen met je collega een gesprek naluistert, hoogstwaarschijnlijk zal je collega andere punten vinden die opvallen en waar verbetering mogelijk is.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Smithg690
3 jaar geleden

You made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this site. ggdfekdffekfddfg