Home » Mijn Blog » Help, hij is al voorzien!

Help, hij is al voorzien!

Gepubliceerd op 20 februari 2017 om 18:39

Je kent het wel: je bent net een paar minuten lekker in gesprek en plots geeft je contact persoon aan dat hij al een partner heeft, dat hij voorzien is of dat hij geen tijd heeft. Je kan het gesprek op zo’n moment beëindigen en deze als verloren beschouwen… NIET DOEN. Voordat ik dit uitleg is het eerst belangrijk dat je weet wat een bezwaar is.

Wat is een bezwaar:

Een bezwaar wordt veelal opgeroepen door de acquisiteur zelf, het kan liggen aan je toonhoogte, de hardheid van je stem, of dat je een “radio-stem” opzet (zie vorige blog). Deze factoren lokken vaak een onbewuste reactie uit van de contactpersoon, dit is niet erg, jouw contactpersoon heeft hier namelijk niet echt over nagedacht.

 

Op het moment dat jouw contactpersoon met een bezwaar komt kun je hier op meerdere manieren mee omgaan. Één van deze manieren is dat je goed luistert naar zijn bezwaar en zoekt naar een tegenwerping, voorbeeld:

 

Bezwaar:

Wij zijn al geheel voorzien!

 

Tegenwerping:

Dat is goed om te horen, het zou wel erg mooi zijn als ik net op het juiste moment contact met u zou opnemen. Met welke ontwikkelingen zult u op de lange termijn aan de slag gaan waar u verwacht dat wij een rol in kunnen spelen?

 

Dit is vrijwel de meest voorkomende manier om met een bezwaar als dit om te gaan. Hierin geef jij je contactpersoon een goed gevoel omdat dit al een aandachtspunt is. Zo krijg jij enerzijds wat meer informatie over zijn lange termijn doelen en anderzijds inzichtelijk of jullie in de nabije toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen.

 

Een andere mogelijkheid is dat je het bezwaar van je contactpersoon aanhoort maar niet groter maakt. Uiteindelijk ben je zelf degene die op een bezwaar in gaat en deze groter maakt dat het is, voorbeeld:

 

Bezwaar:

Ik heb al een partner!

 

Tegenwerping:

Dat is goed om te horen, ik ga er ook niet vanuit dat u als gerenommeerd bedrijf geen partner heeft. Op dit moment ga je verder het gesprek aan en beëindig je de zin met een vraag over zijn situatie.

 

Om deze tactiek goed te kunnen toepassen is het eerst zeer belangrijk dat je bezwaren kan herkennen, dit klinkt makkelijker dan dat het is. Een leuke test voor jezelf is dat je het aantal bezwaren op een dag gaat turven en hier voor jezelf een tegenwerping voor bedenkt. Bezwaren waar je jezelf niet tegen weet te verweren kan je opschrijven en behandelen met bijvoorbeeld collega’s. Op deze manier betrek je jouw collega’s ook meteen in jouw ontwikkel proces.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

AInfedKewwew
2 jaar geleden

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-horaire/