Home » Mijn Blog » Betreft het acquisitie?

Betreft het acquisitie?

Gepubliceerd op 22 februari 2017 om 16:55

Ik kom het bijna dagelijks tegen; De receptioniste/secretaresse meldt dat Dhr.. X momenteel niet in de gelegenheid is om aan de telefoon te komen en vraagt vervolgens waar ik dhr.. X over wil spreken?
Waar het op neer komt is dat het niet meer uitmaakt wat je hier op antwoordt! 9/10 keer zal het resulteren in: Als u een mail stuurt naar info@…, dan zal er bij interesse contact met u worden opgenomen.

Komt dit bekend voor? Mooi. Dan zal ik je nu vertellen hoe je hier anders mee om kan gaan!

Wellicht heb je er weleens van gehoord, receptionisten, secretaresses en zelfs medewerkers hebben vaak een gatekeeper functie. Dit houdt in dat zij zich voornamelijk bezighouden met de agenda van jouw contactpersoon. Behalve het feit dat deze personen, vaak, zeer professioneel zijn, is het toch mogelijk om ze door middel van het toepassen van een aantal technieken te omzeilen. 

 

Onderstaand een aantal technieken die ik hanteer en me vaak helpen bij het halen van mijn doel.

 

Respecteer je opponent:

Het allerbelangrijkste is dat je de functie van de gatekeeper respecteert, geef hem/haar het gevoel dat zij een belangrijke functie heeft en betrek hen ook in het onderwerp waar je met Dhr. X over wilt spreken. Vertel kort en duidelijk wie je bent en waarom je op zoek bent naar Dhr. X. Doe dit op een normale toon en zet geen “radio-stem” op. Een lage stem komt volwassener over dan een hoge stem.

 

Voer een open/positief gesprek:

Beschouw de gatekeeper niet als een muur waar je omheen moet maar hou het gewoon gezellig. Hij/zij doet gewoon zijn/haar werk en bovendien heb je bij een positief/open gesprek meer kans dat ze jou verder willen helpen. Mocht de gatekeeper jou nou echt niet verder willen/kunnen helpen? Probeer dan gebruik te maken van haar/zijn functie, vraag bijvoorbeeld naar een directe collega van Dhr. X of wat de beste manier is om Dhr. X te bereiken. Vaak zal dit dan resulteren in een direct mailadres of een telefonisch spreekuur waarin je Dhr. X kan bereiken.

 

Helaas maar de aanhouder wint:

In sommige gevallen is het echter zo dat je een gatekeeper aan de lijn krijgt die de nadrukkelijke instructie heeft gekregen om überhaupt geen telefoontjes door te zetten. In dit geval is het vaak hopeloos om verder het gesprek aan te gaan. In dit geval kan je het beste op een andere dag nog een keer terugbellen, grote kans dat er dan een andere gatekeeper aan de telefoon zit die jou wel verder wilt/kan helpen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.