Home » Mijn Blog » Vertrouwen is de sleutel!

Vertrouwen is de sleutel!

Gepubliceerd op 24 februari 2017 om 16:49

Je hebt het waarschijnlijk heel vaak gehoord. Een klant koopt van een persoon niet van een bedrijf. Wat hier mee bedoeld wordt is dat het gevoel wat een prospect in een gesprek ervaart, doorslaggevend is als je het hebt over een uiteindelijke transactie. Het gevoel wat jij een prospect geeft zal dan ook bepalen of hij je vertrouwt of niet. Maar hoe word jij dan de betrouwbare verkoper?

 

Wat is vertrouwen? 

Wat ik nu ga vertellen klinkt cliché maar vertrouwen is niks anders dan een gevoel wat je bij iemand oproept, hetzelfde geldt voor wantrouwen. Het is dan ook in sommige gevallen lastig om vertrouwen te creëren. Mocht je hier moeite mee hebbendanzijn er hulpmiddelen beschikbaardie jou hierbij kunnen helpen!  

 

Maar hoe dan? 

Het belangrijkste is het werken met ABCD en E principe. Dit principe bestaat uit 5 belangrijke factoren: able, believable, connected, dependable en enthusiasm.  

 

Able: 

Hier draait het allemaal om het tonen van expertise, weet waar je het over hebt. Om dit gevoel aan jou prospect te geven zal je hiervoor moeten werken. Stel de juiste vragen en geef de goede antwoorden. Let er wel op dat je klantgericht bent en niet klantvriendelijk. Hier zit een duidelijk verschil in. Als je klantvriendelijk bent lever je hetgeen waar om gevraagd wordt, beter kan je klantgericht te werk gaanen je focussen op hetgeen wat jouw prospect daadwerkelijk nodig heeft. 

 

Believable: 

Geef helder aan waarom je contact op neemt. Wees geloofwaardig, toon passie en wees niet bang om nee te zeggen als je jouw prospect niet kan helpen. 

 

Connected: 

Maak een connectie met je prospect, stel vragen over zijn rol en de zaken waar hij zich voornamelijk op richt. Probeer ook achterliggende behoeftes hierin te ontdekken, welke pijnpunten ervaart hij die hij zelf niet kan oplossen. Deel ook informatie over hetgeen wat jezelf mee maakt en belangrijk vindt en wees in dit alles vooral niet bang om met je prospect te lachen! 

 

Dependable: 

Creëer betrouwbaarheid, zorg ervoor dat je een man/vrouw van je woord bent. Spreek je af dat je iemand om 14:00 terug zal bellen, zorg er dan voor dat je diegene om 14:00 aan de lijn hebt. Verwijs in het geval van een probleem ook niet te snel door naar een ander, werk dit probleem eerst goed uit en zoek samen naar een oplossing. Kortom, geef je prospect het gevoel van “don’t Worry”. 

 

Enthusiasm: 

Veelal wordt deze vergeten gedurende gesprekken, blijf enthousiast. Vooral als je telefonische acquisitie verricht is het van cruciaal belang dat jouw contactpersoon een enthousiast persoon aan de lijn heeft. Zit jij even niet zo lekker in je vel, dan heeft jouw prospect dit meteen door. Zorg er dan ook altijd voor dat jij je goed voelt; ga op tijd slapen, ontbijt, dress-to-impress, en sta positief in het leven. 

 

Blijf jezelf ook altijd afvragen of je gelooft in hetgeen wat je aanbiedt en of je jouw prospects echt kan helpen in het oplossen van zijn probleem of invullen van zijn behoefte. 

 

Waar de A & D gemakkelijk zijn om te leren vergt het bij B & C veel inzet van eigen kant, ook wel persoonlijke ontwikkeling genoemd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Johne398
2 jaar geleden

whoah this weblog is wonderful i love studying your posts. Stay up the great work! You know, many individuals are searching round for this info, you can aid them greatly. aaeefbefagcg