Home » Mijn Blog » Waarom zou je social media als organisatie gebruiken?

Waarom zou je social media als organisatie gebruiken?

Gepubliceerd op 3 maart 2017 om 13:23

Overal waar je bent hoor en zie je de invloed van social media, zowel bij bedrijven als particulieren. Omdat ik zelf ervaring heb in het opzetten van accounts voor bedrijven op platformen als Instagram, Linkedin, Twitter en Facebook, krijg ik dan ook regelmatig vragen uit mijn omgeving over dit onderwerp. Ik zou deze informatie graag met jullie willen delen en allereerst eens willen uitleggen wat voor jou een reden kan zijn om als bedrijf gebruik te maken van social media.

 

Platformen:

De grootste reden dat zij gebruik maken van Twitter, Instagram, Linkedin en/of Facebook is dat je door middel van deze kanalen een enorm platform aangeboden krijgt om jou te verbinden met jouw doelgroep. Via zo’n platform kan jij jouw doelgroep kennis laten maken met jouw producten en diensten en op de hoogte houden van alle ontwikkelingen die jij als organisaties doorgaat. Het enige wat er van jou gevraagd wordt is dat je regelmatig (bijvoorbeeld elke dag) iets nieuws post waardoor jij beter vindbaar bent voor jouw doelgroep, denk hierbij o.a. aan het plaatsten van nieuws artikelen of acties.

 

Tip:

Het lid worden van groepen waar jouw doelgroep zich in bevindt zorgt er vaak voor dat jij kan meeliften op het succes/grootte van deze groep en sneller in contact kan komen met jouw doelgroep.

 

Klinkt dit lastig? Valt mee hoor! Het wordt namelijk alleen maar makkelijker zodra je gebruik gaat maken van “Hashtags” “Retweets”, “Reposts”, “Mentions” en “Trending Topics”.  Al deze termen zijn toepasbaar op vrijwel alle social media platformen. Zij stellen jou in staat om bijvoorbeeld door middel van #acquisitie in jouw tweet te plaatsen, iedereen te benaderen die interesse heeft in posts/nieuwsartikelen/blogs/etc over acquisitie. Zodra mensen dan op Twitter of Instagram #Acquisitie intypen bij zoeken zullen zij ook jouw post tegen komen en met een beetje mazzel doorverwezen worden naar jouw website.

 

Search Engine Optimization:

Naast het bereiken van je doelgroep wil je natuurlijk ook dat jij als bedrijf zeer gemakkelijk gevonden wordt op search engines zoals Google. Tegenwoordig is het zo dat social media signalen worden opgepikt door Google als positieve feedback. Als je een tekst “liked” of “retweet” dan denkt Google dat jij die tekst interessant vindt. Dit is voor Google belangrijk omdat zij zo kunnen bepalen hoe waardevol een tekst daadwerkelijk is. Zodra Google heeft geconstateerd dat jij waardevol bent zal je sneller gevonden worden op Google, dit gaat vaak gepaard met een hogere traffic. Kortom, het inzetten van social media voor jouw bedrijf kan zorgen voor meer traffic en naamsbekendheid.

 

Mee met ontwikkelingen, ook op socialmedia gebied:

Tegenwoordig kan je haast niet meer om social media heen. Dat jij nog geen actief gebruik maakt van social media wil nog niet zeggen dat jouw concurrent dit ook niet doet. In sommige gevallen kan dit betekenen dat jouw concurrent beter vindbaar is voor de gedeelde doelgroep en jij klanten en dus omzet misloopt.

 

Wacht daarom niet te lang en maak aan dat account! Ga aan de slag met het promoten van jouw organisatie op Twitter, Instagram, Facebook en Linkedin. In het begin zal het aantal volgers nog niet zo snel toenemen maar heb geduld. Jouw doelgroep zal je snel weten te vinden als je een paar weken actief bent.

 

Meer informatie?

Weet je nog steeds niet hoe je social media goed kan toepassen binnen de organisatie, of wil je gewoon een keertje sparren over de mogelijkheden? Stuur mij dan een mailtje met wat informatie over jouw bedrijf en je doelgroep.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.